25.000 exx. verkocht

Douglas Stuart behaalde met zijn debuutroman Shuggie Bain een mooie mijlpaal in Nederland en Vlaanderen. Er zijn inmiddels 25.000 exemplaren over de (digitale) toonbank gegaan.

Dit weergaloze debuut van Douglas Stuart leverde hem de Booker Prize 2020 op, en nominaties op voor diverse andere grote literaire prijzen.  En terecht. Shuggie Bain is een verpletterende roman over verslaving, moed en de onvoorwaardelijke liefde tussen moeder en zoon. Dit boek laat je niet meer los: een instant klassieker.

Shuggie Bain is het onvergetelijke verhaal van de lieve, eenzame Hugh ‘Shuggie’ Bain, die in de jaren tachtig zijn jeugd doorbrengt in een vervallen sociale huurwoning in Glasgow, Schotland. Zijn moeder Agnes is alles voor Shuggie. Agnes droomt van een huis met een eigen voordeur en een beetje glamour in haar leven. Ze is getrouwd met een vreemdgaande taxichauffeur maar behoudt haar trots door er altijd goed uit te zien – haar getoupeerde haar, make-up en parelwitte kunstgebit maken haar tot een Glasgowse Elizabeth Taylor. Toch zoekt Agnes steeds vaker troost in drank. Shuggie worstelt ondertussen met zijn seksualiteit; iedereen ziet dat hij ‘anders’ is. Agnes steunt haar zoon, maar haar verslaving begint alles te overschaduwen, zelfs de liefde voor haar Shuggie.