De uitgeverij

Park Uitgevers komt voort uit Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Uitgeverij Nieuw Amsterdam werd op 1 april 2005 opgericht door Boudewijn Poelmann en Derk Sauer. In 2014 werd Novamedia eigenaar van de uitgeverijen Nieuw Amsterdam en Wereldbibliotheek. Sindsdien vormden zij samen Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. In 2015 voegde Novamedia Uitgeverij Bas Lubberhuizen en Fontaine Uitgevers toe aan het huis. In juli 2019 trad uitgeverij Podium toe, waarna Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam in 2020 werd omgedoopt tot Park Uitgevers.

Sinds 1 januari 2021 is Park Uitgevers onderdeel van LannooMeulenhoff, waartoe ook de uitgeverijen TerraLannoo, Meulenhoff Boekerij en Unieboek | Het Spectrum behoren samen met Uitgeverij Lannoo nv vormt LannooMeulenhoff bv de Uitgeverij Lannoo Groep.

Park Uitgevers bestaat uit vijf imprints

Logo Nieuw Amsterdam

Uitgeverij Nieuw Amsterdam richt zich op de serieuze publieksmarkt en heeft een breed fonds met Nederlandstalige en vertaalde literatuur, poëzie, populaire wetenschap, economie, cultuur, geschiedenis, onderzoeksjournalistiek en sport. Bekende auteurs zijn onder anderen Hanya Yanagihara, Thomas Verbogt, Leïla Slimani, Jeroen Thijssen, Elif Shafak, Michael Ondaatje, Jan Meeus, Maarten van Rossem, Richard Dawkins, Vaclav Smil, Kate Raworth en Mariana Mazzucato.Logo Fontaine uitgeverij

Fontaine Uitgevers werd in 2002 opgericht door Martin Fontijn en richt zich op de publieksmarkt. Fontaine richt zich voornamelijk op de vrijetijdsmarkt en geeft boeken uit in de genres culinair, lifestyle, natuur & wetenschap, gezondheid, ouderschap & opvoeding en kinderboeken.
Bekende auteurs als Yotam Ottolenghi, Claudia Roden, Nigel Slater, Pascal Jalhay, Karin Luiten, Fatima El Irari, Bart van Olphen, Michiel van der Eerde, Oei, ik groei!, Marsel van Oosten, Govert Schilling, Sterrin Smalbrugge, Britta Teckentrup, Sophie van der Stap en Linda Dielemans geven hun boeken uit bij Fontaine.Logo Uitgeverij Podium

Uitgeverij Podium werd in 1997 opgericht door Joost Nijsen; deze spraakmakende uitgeverij is gespecialiseerd in hedendaagse Nederlandse en vertaalde literatuur (proza en poëzie) en literaire en journalistieke non-fictie.
Podium is voor de meeste van haar auteurs ook ‘agent’ en behartigt op actieve wijze niet alleen de boekexploitatie maar ook nevenexploitaties (vertaalrechten, licentie-uitgaven, film- & theaterrechten, en dergelijke). Tot meest bekende auteurs horen Gerda Blees, Alex Boogers, Johan Harstad, Wilfried de Jong, Etgar Keret, Antjie Krog, Arjen Lubach, Daphne Deckers en Inge Schilperoord.Uitgeverij Wereldbibliotheek werd in 1905 opgericht door Leo Simons onder de naam Maatschappij voor Goede en Goedkoope Lectuur. ‘De Wereldbibliotheek’ was aanvankelijk een van de series die werden uitgegeven, maar omdat Maatschappij voor Goede en Goedkoope Lectuur een mond vol was, werd ze omgedoopt in Uitgeverij Wereldbibliotheek.
Wereldbibliotheek was en is een klassieke algemene uitgeverij, die naast Nederlandstalige en vertaalde literatuur ook poëzie en non-fictie uitgeeft, van psychologie tot geschiedenis, van filosofie tot echte wetenschap. In haar 116-jarige bestaan heeft ze negen uitgevers gehad, die ieder hun stempel op het fonds hebben gedrukt maar altijd in de geest van Leo Simons hebben gewerkt: het uitgeven van boeken die blijven, eigenzinnige titels van hoge inhoudelijke kwaliteit in mooie uitgaven. En dat zijn er middelerwijl meer dan 4.000.
Oceaan is een imprint van Park Uitgevers die zich richt op toegankelijke, historische en eigentijdse romans voor een breed publiek. Het zijn meeslepende boeken vol liefde, avontuur en onverwachte wendingen.