Recept: Cakepops uit ‘Bakken met Fatima’
Hoe leuk zijn deze cakepops? De perfecte traktatie bij elke feestelijke gelegenheid! Uit de keuken van Fatima komen de prachtigste taarten, kleurrijke cupcakes en originele baksels. Bakken met Fatima bevat de beste, foolproof bakrecepten inclusief handige how-to’s en recepten voor de allerbeste toppings. Waaronder deze vrolijkerds! Mocht je het boek nog niet in huis hebben, maar wil je ze wel alvast proeven? Dan vindt je hieronder het recept van pagina 124 uit Bakken met Fatima.
Voor 15 stuks
1 uur en 50 minuten
Ingrediënten Vanillecake
200 g roomboter
200 g kristalsuiker
1 zakje (à 8 g) vanillesuiker
4 eieren
300 g bloem
1 zakje (à 16 g) bakpoeder 1
/4 theel. zout
125 g sour cream
Ook nodig
100 g MonChou
300 g melkchocolade
15 lollystokjes of rietjes
sprinkles
Bakgereedschap
cakevorm van 24 cm Ø
elektrische handmixer
rubberen spate
Bereiding
• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Bekleed de bodem en de zijkanten van de cakevorm met bakpapier. Zet opzij.
• Klop met de mixer de roomboter, kristalsuiker en de vanillesuiker tot een zacht en luchtig mengsel.
• Voeg de eieren één voor één toe en mix ze door het beslag.
• Plaats een zeef boven de kom en zeef de bloem, bakpoeder en het zout erbij.
• Mix het beslag op lage snelheid door tot alles goed is opgenomen.
• Voeg de sour cream toe en mix het beslag nog een keer kort door. Gebruik een spatel en schraap de kom aan de zijkanten naar beneden om ervoor te zorgen dat alles goed gemengd is.
• Giet het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in 30-35 minuten gaar.
• Laat de cake 10 minuten in de bakvorm afkoelen en stort de cake daarna op een afkoelrek om volledig af te koelen.
Cakepops vormen
• Verkruimel de cake in een kom tot fijne kruimels. Voeg de MonChou toe en kneed dit goed door de kruimels.
• Rol kleine bolletjes van circa 30 gram, doe ze op een bord en zet ze 30 minuten in de koelkast.
• Smelt de chocolade au bain-marie en doop 1 cm van het lollystokje in de gesmolten chocolade.
• Prik de lollystokjes in de cakebolletjes en zet ze weer 15 minuten in de koelkast.
• Haal de cakebolletjes weer uit de koelkast en doop elk bolletje in zijn geheel in de gesmolten chocolade. Draai het cakebolletje voorzichtig rond in de chocolade en laat overtollige chocolade er afdruppen.
• Strooi de sprinkles over de cakepops en zet ze in een glas om uit te harden in de koelkast.