Ongemakkelijke gesprekken

Een praktische gids voor ongemakkelijke gesprekken op de werkvloer, op school en thuis

• Vier deskundige auteurs geven handvatten voor dat wat iedereen raakt: het ongemakkelijke gesprek.

• 18 ervaringsdeskundigen (van activist tot huisarts) delen hun kennis, onder wie Jerry Afriyie, Tinkebell, Japke-d. Bouma, Maurits de Bruijn, Mounir Samuel en Michelle van Tongerloo.

• Een must-have voor op het werk, op straat en natuurlijk in je eigen familie.

Constructief, verbinden en praktisch

Wie woont, werkt, sport en uitgaat in een diverse samenleving komt in aanraking met allerlei verschillende meningen, perspectieven en levensovertuigingen. In een tijd van grote maatschappelijke veranderingen botst en schuurt dit nogal eens.

Het levert ongemak en conflict op. Van nature gaan we dat liever uit de weg, waardoor we de kans missen om elkaar én de wereld iets beter te begrijpen. Hoe gaan én blijven we in gesprek?

Deze survivalgids vol inspiratie in tekst en beeld geeft moed bij het aangaan van ongemakkelijke gesprekken en biedt steun bij zelfreflectie en samen werken aan wederzijds begrip. Vol zinnige voorbeelden, gespreksvormen, tools en tips.

Een handige wegwijzer voor ongemakkelijke ontmoetingen van school en schoonfamilie tot op de werkvloer – onmisbaar voor wie zelf over ongemakkelijke onderwerpen wil praten op welke plek dan ook.

Lp Ongemakkelijke gesprekken - tekening
Auteursfoto Ongemakkelijke gesprekken

De makers

Rixt Hulshoff Pol is inhoudelijk programmamaker bij Wereldmuseum Amsterdam en initiator van de programmareeks ‘Ongemakkelijke gesprekken’.

Zoë Papaikonomou is onderzoeksjournaliste, docente en auteur van ‘Heb je een boze moslimvoor mij?’ (2018) en De inclusiemarathon (2021).

Hodo Abdullah is communicatieadviseur, journalist en spreker.

Elodie Kona is meertalig copywriter en communicatiestrateeg.

Reserveer nu via: