Hartverwarmende verhalen over de kracht van oprechte aandacht

Healing fiction is een genre in de literatuur dat erop gericht is om de emoties van lezers te kalmeren en tot rust te brengen. In tegenstelling tot andere genres die zich richten op plotwendingen, spanning of drama, zijn deze boeken zacht, lief en kalm en hebben ze een langzamer tempo. Deze verhalen geven een gevoel van troost en welzijn, met de nadruk op alledaagse ontmoetingen en alledaagse omgevingen in een sfeer van warmte en troost.

Wereldwijde bestseller over de kracht van oprechte aandacht

Een kleine supermarkt in Jeongpa, Seoel. Het merendeel van de bewoners van de wijk bestaat uit ouderen en studenten. Op een dag werkt er opeens een nieuw iemand in de winkel: de voormalig dakloze Dokgo. Zijn collega’s zien het in eerste instantie met lede ogen aan, maar al snel blijkt hij een verfrissende energie met zich mee te brengen en verovert hij de harten van de mensen om hem heen. Hij helpt zowel zijn collega’s als zijn klanten met veel meer dan alleen hun boodschappen. Zal hij zelf ook het geluk weer kunnen vinden?

De nummer één bestseller uit Zuid-Korea, mee dan een miljoen exemplaren verkocht
voor de lezers van Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt en Het huis met de kersenbloesem

Hartverwarmende roman over de kracht van herinneringen

Kotoko is ontroostbaar wanneer ze haar haar broer verliest, en ze is ervan overtuigd dat zijn dood haar schuld is. Dan hoort ze over een restaurant waar een maaltijd kan worden bereid ter herinnering aan een overleden geliefde. Als je de maaltijd eet, zou je even contact hebben met de overleden persoon. Kotoko heeft zo haar bedenkingen, maar ze zet haar scepsis opzij en neemt de trein vanuit Tokyo naar een klein havenstadje waar het restaurant, de Chibineko Kitchen, zich bevindt. Ze ontmoet de jonge chefkok Kai en huiskat Chibi. Als ze de maaltijd tot zich neemt, staat haar een helende ervaring te wachten, net als de andere bezoekers, die allemaal met hun eigen verhaal naar de Chibineko Kitchen zijn gekomen.