Gewoon gezond en lekker koken
zónder pakjes en zakjes
met de kookboeken van Karin Luiten!
Koop nu:
Wil je gewoon gezond eten? Ben je op zoek naar eenvoudige recepten waar je altijd op kunt terugvallen? Die je keer-op-keer wilt maken?
Gezond en lekker koken was nog nooit zo makkelijk, iedereen kan het!
Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek van Karin Luiten is een basiskookboek met bijna 200 klassiekers en altijd-goed-recepten die je steeds weer wilt maken. Van aardappelpuree tot erwtensoep, van zalm uit de oven tot bolognesesaus, van caesar salad tot vegetarische groentecurry, van roze koeken tot chocolademousse. Geen gedoe, maar gewoon heerlijke borden met écht eten. En dat natuurlijk allemaal zonder pakjes en zakjes.
KOOP NU
Gemotiveerd om minder vlees te gaan eten? Op zoek naar makkelijke vega recepten? Maar weet je niet goed waar te beginnen?
Lekker en makkelijk vega eten was nooit zo vanzelfsprekend!
Het bestverkochte vegetarische kookboek van 2022 zit vol inspiratie voor heerlijke, alledaagse gerechten die iedereen kan maken. Het bevat 115 makkelijke recepten voor elke dag. Soepen, pasta’s, maaltijdsalades, aardappels, rijst, noedels, hartige taarten, ovenschotels: alle favorieten komen aan bod. Dit boek maakt vega eten op een aanstekelijke manier heel vanzelfsprekend. Lekker én makkelijk.
KOOP NU:
KARIN LUITEN
Karin Luiten (alias Koken met Karin) is culinair journalist en auteur van 19 succesvolle kookboeken voor jong en oud waarvan intussen ruim 275.000 exemplaren werden verkocht. Bekend van haar onvermoeibaar montere strijd tegen pakjes & zakjes, haar vaste rubriek in dagblad Trouw en een van de eerste foodblogs van Nederland, waarmee ze een zeer trouwe schare fans verzamelde.
De pers over Karin Luiten
‘De vrouw die Nederland weer leerde koken.’ – De Telegraaf
‘Meticuleus. Glamoureus. Sukkelproof.’ – de Volkskrant
‘Aanstekelijk (…) een prachtige aankoop.’ – NRC Handelsblad
‘Een heerlijk boek tussen al die ingewikkelde culinaire gezonddoenerij.’ – Trouw
Proef het zelf!
Probeer het recept voor frambozentoetjes of maak vliegensvlugge groene roerbaknoedels
Frambozentoetjes
Uit Het grote zónder pakjes en zakjes kookboek
Verrukkelijke frambozentoetjes
Bereiden: 15 minuten, wachten (opstijven): 1 uur, voor 4 personen
Nodig
250 g frambozen
125 g mascarpone
125 ml slagroom
125 g chocolate chip cookies
3- 4 el gesmolten boter
5 el poedersuiker
1 el rozenwater
1 el ongezouten pistachenootjes
1. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine.
2. Smelt de boter en roer die lepel voor lepel erdoor, net zolang tot je natte kruimels hebt; je hebt misschien niet alle boter nodig.
3. Zet 4 metalen opzetringen (Ø 7 cm) op 4 dessertbordjes. Verdeel de natte koekkruimels erover en stamp goed aan met een glas en/of lepeltje tot het een mooie, egale laag is.
4. Roer de stijve mascarpone wat losser met het rozenwater en de poedersuiker.
5. Klop in een andere kom de slagroom stijf (maar niet tot boter). Schep beide door elkaar.
6. Lepel dit op de koekjesbodem en strijk glad. Duw de frambozen rechtop erin.
7. Zet een uurtje in de koelkast om op te stijven.
8. Hak intussen de pistachenootjes grof.
9. Storten: Steek met een aardappelschilmesje op een paar punten langs de binnenkant van de ring en duw de taartjes er voorzichtig uit, uiteraard zonder die tere framboosjes te pletten. Bestrooi met de pistachenootjes.
KOOP NU:
Groene roerbaknoedels
Uit Vega zónder pakjes en zakjes
Vliegensvlugge groene roerbaknoedels
Bereiden: 20 minuten voor 4 personen
Nodig:
250 g woknoedels
20 0 g bimi
(aspergebroccoli)
1 stronk paksoi
250 g sugarsnaps
3 lente-ui
handje koriander
plantaardige olie
Woksaus:
4 knoflooktenen
2 stemgemberbolletjes
6 el ketjap manis
2 el gembersiroop (uit dat potje stemgember)
1 el sesamolie
1 el sambal
sap van ½ limoen
Woksaus: Haal zowel de knoflook als de gemberbolletjes door de knoflookpers. Meng met de rest van de ingrediënten in een kommetje.
Noedels: Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af door een vergiet en spoel af met koud water.
Groente: Snij de bimi doormidden en de paksoi in dikke repen, hou de witte stelen en groene bladeren apart. Snij de lente-ui in ringetjes, hak de koriander grof.
Wokken: Verhit een flinke scheut olie in de wok. Doe de bimi, sugarsnaps en paksoistelen erin en roerbak beetgaar in ± 4 minuten.
– Schep nu ook de paksoibladeren erdoor.
– Voeg de uitgelekte noedels toe en de woksaus. Schep alles goed door elkaar en verwarm al omscheppend.
Serveren: Bestrooi met lente-uit en koriander