Er stromen rivieren in de lucht - Elif Shafak (11)

Er stromen rivieren in de lucht

Betoverende roman die zich afspeelt rondom de rivieren Tigris en de Theems.

PRIMEUR: De nieuwe roman van Booker-finalist Elif Shafak verschijnt als eerst in Nederlandse vertaling, nog voor de wereldwijde publicatie op 8 augustus. 

Paperback: € 24,99 | e-book: € 14,99

Het verhaal

Londen, 1840. Arthur raakt gefascineerd door het oude Mesopotamië en in het bijzonder door het epische Gilgamesj-epos, over een hooghartige held die pas tot inkeer komt wanneer hij alles kwijt is.

Turkije, 2014. De 10-jarige Narin moet vluchten voor isis, samen met haar oma, die uit een lange lijn van vrouwelijke zieners komt.

Londen, 2018. Zaleekhah vindt troost in haar onderzoek naar rivieren, en komt via een vriendin in aanraking met een bijzondere oude taal.

Wat de drie buitenstaanders door de eeuwen heen met elkaar verbindt, is het water, want: ‘Water bewaart alle herinneringen. Het zijn de mensen die vergeten.’

Over Elif Shfak

Elif shafak is een bekroonde Turks-Britse bestseller auteur. Haar werk wordt in meer dan vijftig landen vertaald en is onderscheiden met grote internationale literaire prij zen. Ze is TED Global Speaker en zet zich in voor de rechten van minderheden. Vanwege haar boeken werd Shafak tweemaal aangeklaagd door de Turkse overheid. Daarnaast is Elif Shafak professor aan o.a. Oxford University en in 2020 werd ze benoemd tot vicepresident van de Royal Society of Literature. De BBC riep haar uit tot een van de 100 meest invloed rij ke en inspirerende vrouwen.

Reviews

LP Er stromen rivieren door de lucht - Elif Shafak - header goud kralen
 Er stromen rivieren in de lucht - Elif Shafak (1)

Gratis leesfragment

Laat je door Elif Shafaks verbeeldingskracht meevoeren langs de oevers van de Tigris en de Theems. Naast drie onvergetelijke personages is er een bijzondere rol voor water als drager van het verhaal, dat in alle gedaantes over wereld zwerft. Een prachtig boek voor de zomer!

Lees nu alvast de eerste bladzijden van Er stromen rivieren in de lucht gratis.

Koop nu Er stromen rivieren in de lucht

Er stromen rivieren in de lucht - Elif Shafak (11)