Auteursfoto-Isabel-Allende-De-wind-kent-mijn-naam
Allende-wind-kent-mijn-naam

Lees nu de nieuwe Isabel Allende!

De wind kent mijn naam

3D omslag De wind kent mijn naam - Isabel Allende

Isabel Allende is terug met de briljante historische roman De wind kent mijn naam. Een indrukwekkende roman over moed, liefde en ballingschap.


1938. De vreselijke Kristallnacht betekent het einde van het gelukkige leven van het joodse gezin van Rudolf en Ruth Adler en hun zoon Samuel in Wenen. Rudolf raakt vermist en moeder en zoon worden opgevangen door de buurman. Samuel krijgt de kans naar Engeland te gaan, waar joodse kinderen worden opgevangen. Hij zal zijn ouders nooit meer zien.
2022. Een latino-moeder en dochter worden vastgehouden aan de zuidelijke grens van Amerika. De moeder verdwijnt als ze wordt teruggestuurd naar El Salvador, het meisje blijft alleen achter in smerige opvangcentra in een haar onbekend land. Deze zaak trekt de aandacht van Selena Durán, een latina uit Californië, die zich inzet voor minderjarige vluchtelingen, en van de veelbelovende advocaat Frank Angileri, die moeder en dochter wil herenigen. Samen beginnen ze aan een reis die hen met het geweld tegen vrouwen confronteert.
Isabel Allende heeft met De wind kent mijn naam op een zeer krachtige en overtuigende manier een briljante roman geschreven over ballingschap, identiteit en minderheden.

Koop nu De wind kent mijn naam

‘Schrijven kan ze.
Onweerstaanbaar!’
-Margriet

Leesfragment De wind kent mijn naam - Isabel Allende

Voorproefje De wind kent mijn naam

Ga de winter in met een boek over liefde, familie en verlossing. Lees Allendes nieuwe roman met: 

• Twee onvergetelijke hoofdpersonen, beiden op zoek naar hun familie en een thuis.
• Een ode aan de offers die ouders maken voor hun kinderen.
• De kracht van kinderen die de meest afschuwelijke gevaren overleven en nooit stoppen met dromen.

Over Isabel Allende

Isabel Allende (1942) is de meest gelezen Spaanstalige schrijver ter wereld. Van haar boeken werden miljoenen exemplaren verkocht. In 2022 vierde Wereldbibliotheek Allendes veertigjarige schrijverschap met geheel nieuwe edities van al haar bestsellers. Ze maakte in 1982 furore met de debuutroman Het huis met de geesten, waarna de successen zich bleven opstapelen, met als laatste Violeta in 2022. Allende schreef boeken in genres variërend van historische romans tot YA tot thrillers. Haar oeuvre en levenswerk werden groots bekroond door Barack Obama met een Presidential Medal of Freedom

Auteursfoto-Isabel-Allende-De-wind-kent-mijn-naam

Koop nu De wind kent mijn naam