header - Dit wil je écht niet weten - Huib Modderkolk (nieuw)

Lees de nieuwe bestseller van Huib Modderkolk

Dit wil je écht niet weten.

Over de onvoorstelbare wereld achter je scherm

‘Fantastisch boek. Huib behoort tot de allerbesten.’ Tim Hofman

3D omslag - Dit wil je écht niet weten - Huib Modderkolk (nieuw)

Bestsellerauteur en onderzoeksjournalist Huib Modderkolk duikt in de onvoorstelbare wereld achter je scherm. Met een onthullend én spannend boek als gevolg.

Dit wil je écht niet weten is – net als Modderkolks alom geprezen bestseller Het is oorlog maar niemand die het ziet – een bloedstollende pageturner over de schaduwkanten van de online samenleving.

‘De parallelle wereld die Modderkolk beschrijft zou recht uit een Bond-film kunnen komen; het wordt alleen tijd te beseffen dat dit allang geen fictie meer is.’ Roxane van Iperen

Prijs Paperback: € 20,99

Prijs E-book: € 12,99

Koop nu via:

Een bloedstollende pageturner

Dit wil je écht niet weten

‘Ik wil dit eigenlijk niet weten,’ krijgt onderzoeksjournalist Huib Modderkolk regelmatig te horen wanneer hij vertelt over de gevaren van moderne technologie. Diezelfde houding treft hij bij bedrijven en de overheid.

Als hij zelf doelwit wordt van een inlichtingenoperatie, ondervindt Modderkolk de gevolgen van die naïeve opstelling. Zijn daaropvolgende onderzoek brengt hem bij mensen die, soms met gevaar voor eigen leven, stap voor stap laten zien dat internet een magnifiek wapen is.

Van Den Haag tot Sint Petersburg en van Eindhoven tot Teheran stuit hij op angstaanjagende verhalen die normaal verborgen blijven. Zo ontdekt hij waar onze meest intieme data belanden, waarom Nederland een risicovol detectiesysteem verspreidde en hoe ver China wereldwijd is doordrongen in kritieke systemen.

Quote Dit wil je écht niet weten - Huib Modderkolk

Over de schaduwkant van de online samenleving

Het is oorlog maar niemand die het ziet - Huib Modderkolk

Over Het is oorlog maar niemand die het ziet

‘Wie vroeger de wereld wilde begrijpen, las de Bijbel. Wie de wereld van nu wil begrijpen, leest dit boek.’ – Arjen Lubach


‘Een briljante pageturner van een van Nederlands beste onderzoeksjournalisten.’ Rutger Bregman


‘Modderkolks oorlogsboek leest als een thriller.’ – Maxim Februari

Van de bestsellerauteur Huib Modderkolk

Huib Modderkolk

Huib Modderkolk (1982) is onderzoeksjournalist bij de Volkskrant. Hij won de prestigieuze journalistieke prijzen De Tegel (2016), De Loep (2018 en 2020) en de Prijs van het Vrije Woord (2022). Zijn vorige boek, Het is oorlog maar niemand die het ziet, werd een instant bestseller (100.000 keer verkocht), vertaald in het Duits en Engels en stond op de shortlist voor de Brusseprijs, de prijs voor het beste journalistieke boek. Modderkolk is momenteel te zien in de NPO documentaire ‘Niemand die het ziet’ over onzichtbare oorlogsvoering en spionage.

Auteursfoto Huib © Frank Ruiter kleiner Dit wil je écht niet weten - Huib Modderkolk

Koop nu Dit wil je écht niet weten nu via:

Lees ook:

Leestip lp Huib Modderkolk - Het is oorlog maar niemand die het ziet

Het is oorlog maar niemand die het ziet

Leestip lp Huib Modderkolk - Hackers

De hackers die Nederland veranderden

Koop nu Dit wil je écht niet weten nu via: