GIF Het verhaal van Nederland Oranje Nassau

Ontdek de langverwachte opvolger van bestseller Het verhaal van Nederland

Het verhaal van Nederland – Oranje Nassau

Bekend van TV

3D-omslag-Het-verhaal-van-Nederland-Oranje-Nassau-jpg

Wie was Willem van Oranje? Hoe werden wij een monarchie? En welke verhalen van de Oranjes zijn vervlochten met de geschiedenis van Nederland?

Het verhaal van Nederland – Oranje Nassau is een epische reis door de geschiedenis die Nederland heeft verbonden met een koninklijke familie.

Dit boek vertelt bekende én onbekende verhalen over de familie die als een oranje draad door onze geschiedenis loopt. Over liefde en afkeer tussen vorsten en volk. Over macht en verval, huwelijken en kinderen, geboorte en dood. Dit is het verhaal van Nederland en Oranje-Nassau.

Koop nu via:

Met voorwoord van Daan Schuurmans

Na het grote succes van Het verhaal van Nederland verscheen in januari 2024 de langverwachte opvolger!

Het verhaal van Nederland – Oranje Nassau belooft net zo spectaculair en spraakmakend te worden, en biedt achtergronden en nieuwe inzichten over de Oranje-Nassaus.

• Een spectaculair boek, in kleur en met vele afbeeldingen en kaarten.
• De meest recente wetenschappelijke inzichten over de Oranje-Nassaus meeslepend verteld.
• Overzichtelijke tijdbalken, kaders en rubrieken.

• Het boek verschijnt gelijktijdig met de nieuwe tv-serie die te zien zal zijn op NPO1.

Een nieuwe geschiedenis van Nederland en het koningshuis

Een prachtig vormgegeven en zeer compleet boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Nederland en koningshuizen!

Het verhaal van Nederland – Oranje Nassau vertelt de complete geschiedenis van de bekendste familie van Nederland, die als een oranje draad door onze geschiedenis loopt.

Dit boek laat zien hoe het koningshuis van vandaag de dag teruggaat tot de vijftiende eeuw. Van Johanna van Polanen, Willem van Oranje en Anna van Saksen tot aan Beatrix, Willem-Alexander en Amalia. Het is een verhaal over vorsten en volk, macht en verval. Over huwelijken en kinderen, geloof en geluk, en de liefde en dood.

Geschreven en samengesteld door experts

Dorine Hermans is journalist en bekend van haar boeken over het koninklijk huis. Met Daniela Hooghiemstra publiceerde ze de veelbesproken boeken Vertel dit toch aan niemand (2006), Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren (2007) en Ik mag ook nooit iets (2011).

Marchien den Hertog is historicus en journalist. Ze werkt onder meer voor Historisch Nieuwsblad, Maarten! de NTR en de Maand van de Geschiedenis.

Koop nu via:

Lees ook:

Lees ook Het verhaal van Nederland

Het verhaal van Nederland

Lees ook George VI en Elizabeth

George VI en Elizabeth