Atlas van de wereldgeschiedenis - Christian Grataloup - 3D

Atlas van de wereldgeschiedenis

De geschiedenis van de mensheid in 515 kaarten

Een volledige nieuwe kijk op de wereldgeschiedenis

Met een voorwoord van Maarten van Rossem
De Atlas van de wereldgeschiedenis brengt de geschiedenis van de mensheid chronologisch en op ongeëvenaarde wijze in beeld. Van de Mesopotamiërs en de Oude Egyptenaren tot de Koude Oorlog en de Arabische Lente: met verhelderende tekst en adembenemend beeld plaatst Christian Grataloup iedere kaart in de context van de wereldgeschiedenis.

Ook interessant

Atlas van de aarde en de mens

Onze geschiedenis van de oerknal tot nu in 300 kaarten

Alle informatie in een oogopslag duidelijk

Van de maker van de Atlas van de wereldgeschiedenis
Voor het eerst komen de geschiedenis van de aarde en de geschiedenis van de mens samen in één atlas. Christian Grataloup vertelt meeslepend over zaken als platentektoniek, vulkanisme en de atmosfeer, en maakt duidelijk dat wij grote invloed hebben op de leefbaarheid van de planeet en onze eigen toekomst. Een indrukwekkend naslagwerk met maar liefst 300 kaarten.
Atlas van de aarde en de mens - Christian Grataloup - 3d omslag

Lees meer over Atlas van de wereldgeschiedenis

Atlas van de wereldgeschiedenis - Christian Grataloup - 2D

Over het boek

De atlas combineert de nieuwste historische inzichten met de meest creatieve cartografie. Op fenomenale wijze wordt zo duidelijk welke gebeurtenissen uit het verleden hebben geleid tot de wereld van vandaag.

Off the record
Een beeld zegt meer dan 1000 woorden – dat geldt zonder meer voor de prachtige kaarten in deze atlas. Al bladerend reis je door de geschiedenis en door alle uithoeken van de wereld. En het bijzonderste is dat de kaarten stuk voor stuk zijn aangepast aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten, wat de atlas uniek maakt in zijn soort.’ Redacteur Melle van Loenen


Reacties:

‘Een standaardwerk.’ Le Monde des Livres.

‘Een fraai en verrassend compleet overzicht.’ New Scientist

Koop nu via

Preview

Koop nu via

Over de auteur

Christian Grataloup is geograaf en emiritus-hoogleraar Geografie aan de Université Diderot in Parijs. In Frankrijk wordt hij ook wel beschouwd als de meest historisch onderlegde geograaf.

Atlas van de aarde en de mens - Christian Grataloup - auteursfoto