Atlas van de aarde en de mens - Christian Grataloup - 3d omslag

Atlas van de aarde en de mens

Onze geschiedenis van de oerknal tot nu in 300 kaarten

Alle informatie in een oogopslag duidelijk

Van de maker van de Atlas van de wereldgeschiedenis
Voor het eerst komen de geschiedenis van de aarde en de geschiedenis van de mens samen in één atlas. Christian Grataloup vertelt meeslepend over zaken als platentektoniek, vulkanisme en de atmosfeer, en maakt duidelijk dat wij grote invloed hebben op de leefbaarheid van de planeet en onze eigen toekomst. Een indrukwekkend naslagwerk met maar liefst 300 kaarten.

Ook interessant

Atlas van de wereldgeschiedenis

De geschiedenis van de mensheid in 515 kaarten

Een volledige nieuwe kijk op de wereldgeschiedenis

Met een voorwoord van Maarten van Rossem
De Atlas van de wereldgeschiedenis brengt de geschiedenis van de mensheid chronologisch en op ongeëvenaarde wijze in beeld. Van de Mesopotamiërs en de Oude Egyptenaren tot de Koude Oorlog en de Arabische Lente: met verhelderende tekst en adembenemend beeld plaatst Christian Grataloup iedere kaart in de context van de wereldgeschiedenis.
Atlas van de wereldgeschiedenis - Christian Grataloup - 3D

Lees meer over Atlas van de aarde en de mens

Atlas van de aarde en de mens - Christian Grataloup - 2D omslag

Over het boek

Van alle planeten in het heelal beschikt de aarde, voor zover wij weten, over een unieke eigenschap: het is de thuisbasis van leven. Te midden van alle levensvormen op aarde is de mens erin geslaagd andere soorten te overheersen en de planeet naar zijn hand te zetten.

Atlas van de aarde en de mens combineert de nieuwste wetenschappelijke inzichten in de geschiedenis, geografie en biologie van het leven op aarde met de meest moderne cartografie. Een indrukwekkend overzichtswerk voor iedereen die wil weten waar we vandaan komen en hoe we werden wie we zijn.


Reacties:

‘Een standaardwerk.’ Le Monde des Livres.

‘Uitstekend, en prachtig vormgegeven.’ Charlie Hebdo

Koop nu via

Preview

Koop nu via

Over de auteur

Atlas van de aarde en de mens - Christian Grataloup - auteursfoto

Christian Grataloup is geograaf en emiritus-hoogleraar Geografie aan de Université Diderot in Parijs. In Frankrijk wordt hij ook wel beschouwd als de meest historisch onderlegde geograaf.