Bekijk gerechten uit Comfort

Wereldwijd comfortfood met de beroemde Ottolenghi-twist
Comfort biedt een verzameling supersmakelijke en troostrijke recepten om in je eentje van te genieten of om te delen. Gerechten die je doen denken aan je lievelingseten als kind, herinneren aan een mooi moment of een bijzondere plek, of je simpelweg voeden na een zware dag.
• 100 nieuwe klassiekers met de smaak van thuis
• comfortfood met de magische Ottolenghi-touch: vol groente, smaak en zonneschijn
• invloeden uit onder meer Italië, Duitsland en Maleisië en steden als Amsterdam en Londen
Prijs: € 33,99
Koop nu via:
Verkozen tot ‘Het Beste Kookboek Aller Tijden’
door de luisteraars van Etenstijd, de razend populaire podcast van Yvette van Boven en Teun van de Keuken
Alles waar je van houdt bij Ottolenghi, maar dan simpel. Eenvoud lijkt misschien onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar SIMPEL staat daadwerkelijk vol met ruim 130 makkelijk te bereiden gerechten. De meeste staan binnen 30 minuten op tafel, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of -verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake.
– maximaal 10 ingrediënten
– op tafel in maximaal 30 minuten
– meer dan 130 recepten en foto’s
– meer dan 350.000 exemplaren verkocht
Prijs: € 33,99
Koop nu via:


Ottolenghi geeft je heel veel groente, en nóg meer smaak!
Yotam Ottolenghi weet als geen ander hoe je groenten in de spotlight zet. Flavour combineert eenvoudige recepten voor doordeweekse avonden met opvallende gerechten voor de ontspannen weekendkok.
In Flavour viert Ottolenghi de oneindige mogelijkheden van groenten en laat zien hoe je ze kunt transformeren tot magische gerechten. In ruim 100 recepten laat hij niet alleen zien hoe we ze moeten bereiden, maar ook hoe smaak bepaald wordt en waarom bepaalde combinaties zo goed werken. Met recepten als auberginedumplings ‘alla Parmigiana’, taco’s met knolselderij en geitenkaas, champignonlasagne en groentenschnitzels – allen voorzien van foto’s die je doen watertanden.
De ruim 130 recepten zijn veelal voorzien van fullcolour-foto’s die je het water in de mond doen lopen!
Prijs: € 33,99
Koop nu via:
Neem een kijkje achter de schermen

Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi is chef-kok en eigenaar van verschillende deli’s in London. Maar hij is voornamelijk bekend als auteur van bekroonde kookboeken, waaronder de everseller Simpel.
Zijn toewijding aan het promoten van groenten, evenals ingrediënten die ooit als ‘exotisch’ werden beschouwd, heeft geleid tot wat sommigen ‘het Ottolenghi-effect’ noemen. Dat betekent zoveel als: het creëren van een maaltijd vol kleur, smaak, overvloed en zonneschijn.
Eerder woonde Yotam enkele jaren in Amsterdam, waar hij voor altijd verliefd werd op de Nederlandse kroket; nu woont hij met zijn gezin in Londen.
Over Helen Goh
Helen Goh werd geboren in Maleisië en emigreerde op haar tiende met haar familie naar Australië. Na haar studie werd ze chef patisserie bij een restaurant in Melbourne voordat ze naar Londen verhuisde en bij Ottolenghi ging werken. Helens recepten verschijnen in de Sydney Morning Herald, Guardian en Observer. Ze woont in Londen met haar man en twee zonen.
