Het rijk van Napoleon in infopgrahics - 3D omslag

Het rijk van Napoleon in infographics

Unieke kijk op het rijk van generaal, keizer en dictator Napoleon Bonaparte

Nieuw deel in de succesvolle infographics-serie

Van de maker van de De tweede wereldoorlog in infographics
In dit boek worden met honderden infographics de vele facetten van het opwindende maar tot mislukken gedoemde avontuur van Napoleon verteld en verbeeld. Nog nooit was de geschiedenis van Napoleon en zijn rijk zo toegankelijk.

Het boek verschijnt tegelijkertijd met de langverwachte film Napoleon van regisseur Ridley Scott, met hoofdrollen voor o.a. Joaquin Phoenix en Vanessa Kirby, die in november wereldwijd in première gaat.

Lees meer over

Over het boek

Na een staatsgreep liet Napoleon zich in 1804 tot keizer van Frankrijk uitroepen. Vervolgens wist hij een groot deel van Europa onder zijn gezag te brengen, zo ook Nederland (met koning Lodewijk Napoleon) en Vlaanderen. Na de mislukte veldtocht naar Rusland in 1812 werd zijn Grande Armée compleet verslagen. Eenmaal ontsnapt aan zijn verbanning op Elba, greep hij opnieuw naar de macht. De Slag bij Waterloo in 1815 vormde een zware nederlaag. Hij werd gedeporteerd naar Sint-Helena, waar hij in 1821 overleed aan een hoge concentratie arseen.

Napoleon heeft een aantal belangrijke zaken nagelaten, zoals de Code Napoléon, het metrieke stelsel en in Nederland de invoering van de achternaam. Maar hij was ook het brein achter een oorlogsmachine die niet te stoppen leek.


Reacties op De Tweede Wereldoorlog in infographics:

‘Een indrukwekkend boek. *****’ Algemeen Dagblad

‘Een must have voor iedereen die in de Tweede Wereldoorlog is geïnteresseerd.’ Historisch Nieuwsblad

Het rijk van Napoleon in infopgrahics - 2D omslag

Koop nu via

Preview

Koop nu via

Over de auteurs

Het rijk van Napoleon in infopgrahics - Beeld 1

Nicolas Guillerat doceert datadesign en is de datadesigner van Het Romeinse Rijk in infographics en De Tweede Wereldoorlog in infographics.
Vincent Haegele is conservator, archivarisen paleograaf. Hij heeft de volledige briefwisseling van Napoleon en Joseph Bonaparte gepubliceerd.
Frédéric Bey is gespecialiseerd in de geschiedenis van Napoleon. Hij publiceerde in tal van Franse historische tijdschriften.

Lees ook:

1942 in infographics

Het Romeinse Rijk in infographics

Het Romeinse Rijk in infographics